Voordelen vloerverwarming

Iedereen die het genoegen heeft gehad een badkamer met vloerverwarming te gebruiken kent het prettige gevoel van een warme vloer. Dat is dan ook de reden dat vloerverwarming het meest toepassing vindt in de badkamer. Dat is echter absoluut niet de enige plaats waar vloerverwarming uw leefcomfort kan vergroten. De woonkamer is ook een perfecte plek om vloerverwarming te installeren. Het is zelfs mogelijk om volledig over te gaan op verwarmde vloeren en de radiatoren weg te doen!

Energiebesparing

Vloerverwarming is energiebesparend om twee redenen. Ten eerste geeft een warme vloer een gevoel van behaaglijkheid waardoor de kamer met verwarmde vloeren comfortabel warm aanvoelt bij een lagere temperatuur dan een kamer zonder vloerverwarming. U kunt dus besparen op uw stookkosten doordat u uw huis één á twee graden minder warm hoeft te stoken.

De tweede reden dat vloerverwarming efficiënter werkt heeft te maken met het feit dat warme lucht opstijgt. Bij een radiator aan de muur stijgt de lucht op naar het plafond, waar het afkoelt en dan weer daalt. De kamer warmt dus als het ware op van boven naar beneden. Bij vloerverwarming stijgt de warme lucht op van vloer waardoor de ruimte gelijkmatiger opgewarmd wordt en u midden in de stijgende stroom warme lucht zit. Vloerverwarming is dus een efficiëntere methode om een ruimte op te warmen dan traditionele verwarming. Op langere termijn kunt u profiteren van besparingen op uw stookkosten door vloerverwarming te installeren.

Geen onhandige radiatoren meer

Als u helemaal over gaat op vloerverwarming kunnen de radiatoren de deur uit. Dit geeft u meer vrijheid in de inrichting van uw huis. U hoeft immers geen rekening meer te houden met de plaats van de radiatoren. U kunt het volledige aantal vierkante meters benutten dat op de bouwtekeningen staat.
Bent u overtuigd van de voordelen van vloerverwarming? Maak dan direct een afspraak of vraag een offerte aan!