Verwarmen door middel van water

Zoekt u uw weg in de wondere wereld van de vloerverwarming, dan kunnen wij u hier prima wegwijs maken. We hebben de beste vakmannen voor u klaarstaan, maar eerst alvast een korte introductie. Op het gebied van vloerverwarming kunnen we twee systemen onderscheiden; vloerverwarming die werkt op elektriciteit en vloerverwarming die werkt op warm water. Hier zullen we de vloerverwarming met warm water eens nader gaan bekijken.

Vloer verwarmen met water

De vloer verwarmen met warm water is de conventionele manier van vloerverwarming. Hiervoor worden in de vloer kunststof buizen verwerkt met een diameter van tussen de 16 tot 20 mm waar het water doorheen kan stromen. Voor een zo gelijkmatig mogelijke afgifte van de warmte worden de buizen in een meanderende vorm gelegd, zodat de aanvoer en afvoer van warm water elkaar gelijkmatig afwisselen.

Voordelen vloerverwarming met water

Een vloerverwarming met warm water is prima te gebruiken als hoofdverwarming. Het zorgt voor een fijne gelijkmatige verspreiding van de warmte en de vloer blijft nog lang warm aanvoelen. Een groot voordeel van vloerverwarming met water is dat het gewoon op de bestaande verwarmingsinstallatie aangesloten kan worden. Er wordt hiervoor op de buizen een regelunit of verdeelunit aangesloten die voor de verbinding zorgt met het bestaande cv-systeem. Een leuk voordeel is ook dat het mogelijk is om water koud te gebruiken om zo de vloer te koelen bij heel warm weer. Verder is vloerverwarming met water ook relatief goedkoop.

Kosten vloerverwarming met water

Hoeveel een vloerverwarming met water kost, hangt onder andere af van de oppervlakte waarover u de vloerverwarming wilt laten leggen en de manier waarop de buizen worden geplaatst. U kunt daarover meer informatie aanvragen bij de echte deskundigen door hieronder het digitale contactformulier in te vullen. Ze kunnen ook meteen een gratis offerte voor u opstellen.